Naapurin setä kyttää taas, mitä taloyhtiön yhteiseen roskalaatikkoon laitetaan. Meillä on siis vaan yksi sellainen tyhjennettävä roskalaatikko. Ei ole biojäteastiaa erikseen. Meillä on komposti pihalla, mutta kaikki puutarhajätteet ei mahdu sinne. Siispä me ja toinen naapurimme laitamme myös puutarhajätteitä tuohon sekajätelaatikkoon. Tiedän, että se ei ole suotavaa, mutta ei ole aikaa eikä energiaa eikä välineitä lähteä viemään niitä johonkin lajittelukeskukseen.

Ehkä ärsyttävintä tässä on se, että tuo roskienkyttääjäsetä ei edes asu taloyhtiössämme. He omistavat sen talon (ovat pitäneet sitä vuokralla), mutta asuvat Keski-Suomessa itse. Nyt tuo vanha talo on purkukuntoinen, joten siinä ei asu edes vuokralaisia. Nämä roskienkyttääjät asuvat siinä välillä, kun käyvät täällä tervehtimässä lapsiaan. Raivostuttaa, että ihminen joka ei edes asu täällä, käy kyttäämässä mitä roskia laatikosta löytyy ja tulee sitten heristelemään sormea (kuvaannollisesti) ja neuvomaan ja opettamaan muita. Livenä häntä ei yleensä ehdi nähdä, mutta aina välillä löytyy käsinkirjotettu lappu postilaatikosta. Tähän viimeiseen lappuun en enää jaksa edes vastata.

He ehdottivat tuossa männäviikolla, että jätemaksun osuus otetaan pois heidän yhtiövastikkeestaan, koska eivät laita roskia roskikseenkaan. Ihmettelenpä vaan, että mistä he tietävät mitä laatikossa on, jos eivät sitä itse käytä... Käyvät varmaan sitä erikseen nuuskimassa. Luulisi heillä olevan muutakin puuhaa. Jätehuolto kuuluu asumisen välttämättömiin menoihin, joten he joutuvat siitä kuitenkin maksamaan. Tietysti, jos kaikki muut osakkaat siihen suostuisivat, voisi heidät vapauttaa tuosta maksusta. Mutta me emme suostu. Eihän se ole meidän vikamme, että heillä ei ole talostaan mitään tuloja tällä hetkellä. Ja jos sen maksun ottaisi pois niin mitä he keksisivät seuraavaksi. Tiedostan kyllä, että meidänkään on täst'edes turha odottaa heiltä joustoa missään asiassa. Mutta silti. Ärsyttää tuollainen.