Terveisiä remontin keskeltä. Viime lauantaina päästiin sinne uuteen taloon. Oltaisiin päästy jo perjantai-illalla, mutta ei ehditty kun oli jo muuta hommaa suunniteltuna siihen. Nyt, kun siellä on joka päivä touhunnut, se tuntuu jo tosi omalta ja tosi kivalta. Illalla kun menee pihalle, siellä on tooooosi hiljasta. Vaikka siinä on sellanen pieni kylä niitä taloja. Koiran haukuntaa vaan kuuluu. Mun mielestä se on aika ihkua. Oikeen harmittaa, kun joutuu lähteä ajamaan sieltä iltasin vanhaan kotiin. No, parin viikon päästä ei enää tarvii.

Alotettiin repimällä tapetteja makuuhuoneista. Tytön huone saatiin eilen maalattua loppuun. Ikkunaseinä on nyt tummanpinkki ja muut seinät luonnonvalkoset. Se on aika pirtsakan näkönen. Tosin siihen tulee eteen verhot ja kirjotuspöytä ja sänky, joten se väri ei niin selvästi näy sieltä. Mutta hieno se on kuiteski.

Mä jopa tasottelin seinistä niitä epätasasuuksia sillä pakkelilla eilen ja toissapäivänä. En oo aikasemmin sitä tehnyt. Sen huomaa varmaan siitäkin, että mulla ei ole tuo remonttitermistö ihan hallussa... Työkaluja en suurinta osaa myöskään tunne nimeltä. Multa on aika turha pyytää jotain vasaraa erikoisempaa, kun en mä niitä tunne. Se seinien siloittelu tuntu onnistuvan ihan hyvin, mutta lopullisen tuloksenhan näkee vasta tänään, kun pääsen lätkäsemään siihen pohjamaalin päälle. Maalaaminen on tosi kivaa, mutta ne kaikki pohjatyöt on tylsiä. Mä oon myös sitä mieltä, että tapetti on paholaisen keksintöä. Sen irrottaminen on aina v-mäistä puuhaa, vaikka se lähtisikin helposti. Oikeen nauratti oisko ollu viime viikolla, kun Täydellisissä naisissa se Bree repi tapettia seinältä. Se lähti sellasina isoina kokonaisina vuotina, kun se vaan otti kiinni ylhäältä. Just joo. Niinhän se menee oikeessakin elämässä - not.

Eilen käytiin tytön kanssa tutustumassa sen uuteen kouluun. Ope oli tosi mukavan tuntunen ja koulu ihana, pieni kyläkoulunomainen. Se ruokasali oli jotenkin tosi hellyttävän kokonen. Tytön luokalla on 17 oppilasta nyt, kun hänkin menee sinne. Ne muut tytöt on kuulemma jo kovasti odottaneet uutta oppilasta. Ihana kuulla, että ovat noin innoissaan. Meidän tyttöäkään ei enää hirveesti jännitä, kun näki koulun ja open varsinkin. Jännä homma, että niillä on kaikki kirjat erilaisia, kun mitä nyt on ollut. Oon mä tiennyt, että eri kouluissa käytetään eri kirjoja, mutta että ihan joka aineessa! Mutta samapa tuo, eiköhän ne samat opit kuitenkin löydy joka kirjasta.

Mä en tiedä, mitä muutettavaa meille enää jää ensi viikon lauantaiksi, kun ollaan saatu pitää kaverin isoa pakettiautoa lainassa lauantaista asti. Joka ilta ollaan pakattu se täyteen kamaa ja viety uuden asunnon autotalliin. Voin sanoa, että tää vanha kämppä näyttää melko tyhjältä. On meillä sohva ja sängyt ja sohvapöytä, mutta esim. ruokapöytä tuoleineen ja tytön kirjotuspöytä on viety jo. Samoin nojatuoli ja astioita ja pihakalusteet ym. Kummasti sitä tavaraa vaan riittää. Kukahan sitä on meille kerännyt...

Kappas vaan, kellohan lähestyy jo neljää, joten saa lähteä kotiin = remontin kimppuun.