Nyt rupeaa muutto häämöttämään! Pari viikkoa ollaan nyt revitty tapettia, maalattu seiniä, laitettu laminaatteja yms. Tänään maalataan viimeset seinät ja laitetaan viimeset listat. Huomenna pakataan vanhassa kodissa loput tavarat ja lauantaina onkin sitten muutto. Ihanaa. Loppuu toi edestakasin ajelu sinne. Tai kyllähän töihin aina täytyy tulla, mutta eipä tarvii enää illalla pimeessä ja väsyneenä körötellä. Senkun heittää kyljelleen sohvalle.

Mulla kävi pieni työtapaturma makuuhuoneen maalaamisen kanssa. Mulla oli hieno visio, että maalataan sängynpäätyseinä ruskeanharmaaksi (mudanväriseksi) ja sitten sitten kultalasyyria päälle, että saa vähän kimalletta. Nooh, mudanväri maalattiin seinään, tein siihen maalarinteipillä vapaalla kädellä pystyraitoja ja aloin lätkiä kultalasyyria telalla. Mutta voi persus: se olikin tosi tymäkästi kultaista. Ne raidat näyttää tosi harmahtaville, kun muu seinä on niin keltasenkultasta. On se ihan hieno loppujenlopuksi, mutta ei sitä mitä lähdin hakemaan. Piti olla maanläheistä väritystä niin nyt on makuuhuoneessa todellista bling-blingiä  Seuraavana päivänä sitten tajusin, miksi homma ei ollut toiminut. Noin kuukausi sitten otin rautakaupasta ohjelehtisen lasyyrien käyttämisestä. Siellä luki, että sitä laimennetaan sekoittamalla mukaan puolet vettä. Arvatkaapa olinko muistanut koko juttua edellisenä päivänä maalatessa... No enpä tietenkään. Vaikka luin purkin kyljestä, että laimennus vedellä (mitään määriä ei lukenut siinä), ei mielessä käväissytkään tuo kuukausi sitten luettu tieto. Voin sanoa että kyllä kyrsi! Mä luultavasti olisin saanut suunnittelemani seinän, jos olisin sen muistanut. Ei ihme, että kullanväri oli niin vahvaa. Hah. Naurattaa toisaalta. Ja kyllä me sen seinän kanssa pystytään elämään. Katotaan sitä nyt vuosi pari ja sittenhän sen voi taas maalata uudestaan. Jos sitten kokeilis uudestaan sitä lasyyria.  Jos mun nyt enää annetaan koskea mihinkään erikoismaaleihin...

Muuten on mennyt remontointi ihan niinkuin pitikin. Keittiölle ja kylppärille ei olla vielä tehty mitään. Kylppäri laatotetaan tässä talven kuluessa, keittiö uusitaan noin vuoden päästä. Takkahuoneen lattian suhteen pitää miettiä mitä tekee. Että tuleeko lattialämmitys ja laattaa vai vedetäänkö uusi parketti. Vanha pitää joka tapauksessa repiä pois. Ja tapetit pitää myös poistaa takkahuoneesta ja maalata se. Jossain vaiheessa pitää maalata myös itse takka, kun se on vähän nokinen. Mutta ihan asumiskunnossa talo on nyt, eli ei tarvitse keskeneräiseen muuttaa. Ai että, en jaksais odottaa lauantaita!