Vauhdikkaasti lähtenyt tämä loma liikkeelle. Eilen käytiin aamupäivästä kaupoissa tyttären kanssa. Saaliiksi tuli tyttärelle uimapuku ja pipo, mulle kahdet vaellussukat, urheilukerrasto, jumppapaita sekä termospullo. Kaikki siis hyvin tärkeellisiä tavaroita. Sitten kotiin syömään ruokaa, jonka isäntä oli sillävälin ihanasti tehnyt valmiiksi. Ruoan jälkeen oli pakko lähteä kätkökävelylle, koska sää oli niin upea. Sekin tuotti tulosta: lähdin etsimään kahta kätköä, mutta hain sitten vielä kolmannenkin.

Sitten kotiin ja tytär mukaan ja Jumboon vielä etsimään mulle talvisaappaita. Päivällä ei viitsinyt mennä sinne taistelemaan elintilasta. Tyhjää siellä ollut vieläkään, mutta saipa auton helposti parkkiin. Saappaat löytyi alennuksesta lastenosastolta Nauru Ne on oikeen goretexia ja tuntu tosi lämpimiltä. Hävetti vaan olla kaupassa, kun oli vähän hikinen olo sen kätköilyn jälkeen ja tukka oli niiin likanen. Oltiin nimittäin menossa meidän mummolle kylään ja saunomaan, niin en sitten viitsinyt pestä sitä aamulla. Olis ehkä kannattanu. Mulla oli sellanen olo, että älkää ihmiset kattoko mua. Mä vaan ostan nopeasti nää kengät ja häivyn.

Perjantaina meidän kissa yritti ilmeisesti polttoitsemurhaa. Meillä oli kynttilä palamassa keittiön pöydällä, kuten usein aiemminkin. Ikinä ei oo kissa mennyt liian lähelle sitä. Nyt kynttilä oli vähän eri paikassa ja me pelattiin tytön kanssa muistipeliä siinä. Kissa käveli pöydän keskelle ja yht'äkkiä tyttö sano, että sillä on kyljessä tulta. Mäkin sitten huomasin sen lieskan, kun se nousi sieltä. Ponkasin hädissään pystyyn ja kissa tietty pelästy siitä. Kerkesin ajatella, että voi helvetti, nyt se lähtee juoksemaan palavana ympäri kämppää enkä mä saa sitä sammutettua. Sitten huomasin, että kyljestä tussahti savukiehkura. Se tuli oli kai jo sammunut siinä, kun se hyppäsi pöydältä alas. Ei sille loppupeleissä sitten mitään käyny. Siltä palaneelta puolelta ne karvat näyttää, kun olis saksilla leikattu vähän lyhyemmiksi. Eli ei mennyt onneksi ihoon asti se lieska. Järkyttävä haju siitä lähti. Isäntä totes, että jos olis palanut kunnolla, niin olis voitu sammuttaa valot kotoa ja säästää sähköä... Helppo se on nyt nauraa, kun mitään ei käynyt. Oli kyllä liian lähellä, että olis käynyt. Omaa tyhmyyttä tuo oli. Tästä oppi sen, että vain tuikkukynttilöitä poltetaan meillä tästä lähin keittiön pöydällä. Ja niitäkin siinä päässä pöytää, jossa kissa ei koskaan hengaa.

Josko loppuloma menis sitten rauhallisemmissa merkeissä. Tänään pitäisi pakata kamat ja huomenna lähteä mökille. Mulla viimeset pyykit vielä pyörii koneessa, mutta kyllä ne kerkiää kuivumaan iltaan mennessä. Jostain syystä heräsin tänään jo kuudelta, enkä enää saanut unta. Nousin sitten seittemän aikaan pesemään pyykkiä ja juomaan aamukahvia. Ei edes kiukuttanut herätä siihen aikaan, kun on edessä monta yötä pitkiä unia.