Huh, mikä maanantaiangsti ollut koko päivän. Ei oikeen jaksaisi nähdä ketään eikä varsinkaan jutella asiakkaiden kanssa. Onneksi on ollut suht' hiljaista ainakin tähän asti.

Eilen käytiin leffassa ja se Niko -lentäjän poika oli ihan jees lastenleffa. Tarinahan nyt oli sellainen 7-vuotiaillekin sopiva eli näin aikuisen näkökulmasta ei kovin moniulotteinen. Mutta hienosti oli toteutettu. Pikkasen vaan kirpaisi tuollaisen elokuvaelämyksen hinta nykypäivänä. Meidän kolmen hengen perheeltä liput olisi maksaneet 25,50 euroa. Olisi sen takia, että meillä oli alennuslippuja, joilla pääsi noin puolella hinnalla. Siihen sitten päälle karkit ja limut Citymarketista (noin 8 euroa) ja purkkihattara sekä makupopparit leffateatterista (noin 6 euroa) niin ollaankin jo yli 40 eurossa normaalilipun hinnoilla. Mun mielestä se on kyllä melko rasvanen hinta alle puolentoista tunnin leffasta. Noiden mässyjen ostaminenhan on ihan vapaaehtoista eikä niitä todellakaan tarvitsisi noin paljoa olla. Mutta silti noi liput on kalliita. Taidan kallistua mun miehen kannalle, että leffoja voi ihan hyvin katsoa kotona videotykiltä ja valkokankaalta. Ei meidän olohuone mitään leffateatterikaliiberia ole, mutta onpahan vähän isompi kuva ja äänetkin kohdillaan. Popkornit voi tehdä omassa mikrossa ja kaapista löytyy mehua. Elokuvateatterin tunnelmahan siitä tietysti puuttuu, mutta en tiedä, oonko valmis maksamaan pelkästään siitä tuollaisia summia.

Lauantaina vietiin tyttö hoitoon ja lähdettiin suunnistusretkelle miehen kanssa. Retki meni hyvin. Löydettiin sinne minne pitikin ja vielä takasinkin autolle :D Makkaraa oli mukana ja yritettiin nuotiotakin sytyttää. Oli vaan niin tuulinen ilma, että luovutettiin melko nopeesti. Makkara pääsi takasin kotiin ja siellä uuniin ranskalaisten kanssa. Maistuihan se niinkin. Kolmisen tuntia meillä meni kaikkinensa reissuun, vaikkei matkaa tullut kuin viitisen kilometriä. Mutta siinä oli kartanlukupysähdyksiä, tiukkoja mäkiä, nuotion sytytystä ja sen sellaista. Kyllä mulla ainakin tuntui kropassa sen jälkeen, että oli tehnyt jotain muuta kun sohvalla makoillut. Sen verran vaan oli viilee ilma, että lähdin mummolle saunomaan vielä illalla. Siellä vasta lämpeni kroppa kunnolla, vaikka olin kotona istuskellut pitkät ajat vällyn sisällä. Kyllä tuli uni hyvin illalla!

Tänään ainoa piristävä asia on tanssitunti illalla. Sinne on aina mukava mennä ja tulee kunnolla hiki. Mutta se on vasta klo 19, huoh. Vielä kolme tuntia.