Meidän tytöltä on nyt tänä keväänä jäänyt saamatta kutsut kahden sellaisen tytön synttäreille, joissa hän viime vuonna oli. Toinen tytöistä oli vielä ennen tosi hyvä kaveri hänelle ja nyt yht'äkkiä ei mitään.

Tämä entinen hyvä kaveri oli joku päivä hoidossa sanonut, että hänen äitinsä oli kieltänyt meidän tyttöä menemästä heille leikkimään enää. En oikein uskonut, kun ajattelin, ettei 6-vuotias voi tehdä mitään niin pahaa, että joku aikuinen noin sanoisi. Lähetin tälle äidille tekstiviestin, jossa kysyin että onko meidän tyttö jotain tehnyt eikä ole kotona kertonut. Eipä hän vastannut siihen ikinä mitään. Käskin tyttöni kysyä tältä kaverilta, että miksi hän ei saa tulla. Selitys oli, että kun hän oli hyppinyt parvisängyn portailta tämän kaverinsa päälle. No tietysti pidin sitten saarnan tytölle, että kai hän tajuaa ettei niin saa tehdä ja siinä voi käydä tosi huonosti. Hemmetin hölmöä ja ajattelematontahan se on, mutta ei kai se nyt ole syy kieltää jotain tulemasta leikkimään? Luultavasti tuo kaveri on vain kyllästynyt leikkimään meidän tytön kanssa ja selittelee asia tuolla tavoin. En tiedä, mutta surettaa pirusti tytön puolesta.

Tänä aamuna meinasi ruveta itkettämään, kun vein tyttöä hoitoon ja hän totesi, että ei V:kään kutsunut mua synttäreilleen. Että melkeen kukaan ei halua kutsua mua synttäreilleen. Sydäntäsärkevää kuulla tuollaista pienen suusta, vaikka hän onkin menossa huomenna yksille synttäreille ja ensi viikolla toisille. Ei se silti varmasti hyvältä tunnu, kun tänä vuonna ei pääsekään synttäreille, joissa viime vuonna oli. En sitten tiedä, onko hän tehnyt hoidossa jotain, josta tytöt olisivat suuttuneet. Vai eikö he vaan muuten vaan halua häntä sinne.

Ehkä mä huolehdin kuitenkin turhaan. Ehkä tää on jotain ikään kuuluvaa. Ja eihän kaikki voi olla parhaita kavereita keskenään -meistä aikuisistakaan. Sitä on vaan jotenkin niin varpaillaan, kun on kyseessä ensimmäinen ja ainoa lapsi, eikä mulla ole hirveesti kokemusta lapsista muuten. Tulee pelko, että mitä jos häntä aletaan sulkea ulkopuolelle. Hoitotäti kyllä sanoi syksyllä, että tyttö on reipas ja hänellä on paljon kavereita.  Toivotaan, että tää on jotain ohimenevää.