Nyt se on loppu! Nimittäin talon etsintä. Tehtiin tarjous viime torstaina yhdestä talosta, mutta ei oltu varmoja hyväksyykö myyjät tarjouksen. Se kun oli melkeen kymmenen prosenttia pyyntiä vähemmän. Eilen välittäjä soitti isännälle, että kyllä se oli hyväksytty. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Me ei olla enää "homeless people". Marraskuun puolivälissä saadaan se talo ja kuun loppuun mennessä pitää olla ulkona vanhasta. Ei siinä kuitenkaan ruhtinaallisesti aikaa ole, koska aiotaan tehdä remonttia ja varmaan joudutaan muuttamaan keskelle remonttia.

Tarkoituksena on laatoittaa kaksi vessaa, kylppäri ja saunan lattia. Lisäksi jokaikisestä seinästä pitää repiä tapetit pois ja maali tilalle. Makuuhuoneisiin pitää laittaa laminaatti lattiaan, kun niissä nyt on muovimatot. Keittiöön pitää vaihtaa ainakin kaapinovet, mutta jos rungot on huonossa kunnossa, niin sitten nekin. Että eihän se kaksi viikkoa riitä mihinkään, kun pitää töissäkin käydä.

Isäntä yritti ehdotella, että ei lähdettäisikään reissuun tänä talvena niinkuin oli tarkotus. Vaan että käytettäisiin se kahden viikon loma tohon remonttiin ja muuttamiseen. Mä sanoin, että älä unta nää. Sitä reissua on funtsittu niin pitkään ja mä en huvikseni pitäny viikkoa lyhyempää kesälomaa. Mä todellakin haluan sinne reissuun rentoutumaan. Vaikkakin se tietää sitä, että remonttia painetaan sitten peräsuoli pitkällä ja kiukkusena. Mutta eihän se ikuisuutta kestä. Ja sittenhän se loma tulee vähän niinkon tositarpeeseen

Mikään tosta remontista ei oo ihan välttämätöntä. Siellä talossa pystyisi kyllä asumaan ilmankin. Mutta noi on sellasia juttuja, jotka halutaan joka tapauksessa jossain vaiheessa tehdä. Helpompi tehdä ne nyt kertarykäsyllä, kun tavarat ei ole vielä siellä. ja meidät tuntien kaikki remontti, jonka jättää myöhemmäksi, on remonttia jota ei ikinä tapahdu... Mulla niin syyhyää jo sormet lähteä laattoja ja laminaatteja kattelemaan. Mut mennään vasta sitten, kun tiedetään kuinka paljon mitäkin tarvitaan. Onneksi on netti, jonka ääressä voi haaveilla.

Odotan myös innolla sisustamista, vaikken mitenkään taitava siinä olekaan. Tässä vanhassa asunnossa meillä on aika paljon värejä; seinillä ja tekstiileissä. Nyt mä haluaisin vuorostaan rauhalliset ja luonnolliset värit = luonnonvalkosta, puuta, kiveä. Ehkä piristeenä vähän vihreetä ja punasta, mutta ei paljoa. Seinämaali on jo selvillä, se on sama mitä meillä on nyttenkin olohuoneessa ja keittiössä. Ihana luonnonvalkonen väri, joka näyttää valosta riippuen beigeltä tai vihertävältä. Mää tykkään kovasti. Haluan myös iiiison kirjahyllyn, jossa on joka hyllyllä oma lasiovi. Askolla ainakin oli myynnissä sellanen. Se on pirun kallis, mutta se olisi just toimiva ratkaisu ja kestäisi sitten vuosia. Jossain vaiheessa pitää myös ostaa uusi sohva. Vanha ei välttämättä sovi tuonne, kun olohuone on vähän erikoisen muotonen. Sitäpaitsi se on jo aika kulahtanutkin... Ja jossain vaiheessa tarvii ehkä uuden keittiön pöydän. Tuolla on keittiössä erkkeri siinä pöydän kohdalla ja suorakaiteen muotonen pöytä ei oikeen sovi siihen. Pyöreä pöytä olis just hyvä, mutta sellasiapa ei oikein löydy. Ei ainakaan sen näkösinä - tai hintasina - että kävis meille. En rupea yli tonnia ruokapöydästä maksamaan, vaikka olis mitä designia. Neliön mallinen olis varmaan helpompi löytää ja sellanen saattasi käydä myös. Mutta sillä asialla ei oikeesti ole kiire. Tärkeintä on saada ne pinnat kuntoon siellä, että voi asua kunnolla.

Stressiä on siis tiedossa, mutta aika ihanasta syystä