Mökkireissu on takana päin. Kätköt löytyi kaikki kolme. Viimesin, jossa kävin yksin, oli hienolla paikalla. Siinä meni joen koski ja mä kiersin molemmin puolin sitä jokea. Sinne pitää joskus viedä perhekin ihailemaan maisemia.

Sieniä löydettiin kolmisen kiloa; kantarelleja ja mustia torvisieniä. Eilen mä sitten puhdistin niitä, kun tultiin kotiin. Mustat torvisienet kuivasin melkeen kaikki ja kantarellit paistoin ja laitoin pakkaseen. Osan jätin silleen, että saa tänään ja huomenna sieniruokaa. Namiti nam.

Me ei iskän kanssa jaksettu laittaa ruokaa mökillä, niin käytiin huoltiksella syömässä, Hartolan Jari-Pekassa. Oli hyvät lounaat molempina päivinä. Ja niiden kotikalja oli todella hyvää. PIti ottaa oikeen pari lasia molemmilla kerroilla. Se on siitä erikoinen huoltis, että ne ei myy ollenkaan alkoholia siellä. Siis ei kaljaa eikä siideriä. Mutta ei se näytä niiden myyntiä haittaavan. Niillä oli bensa-ale koko sen pari päivää, mitä oltiin siellä. Ja se on niin hyvässä paikkassa, että siihen väkisinkin melkeen pysähtyy, jos on vaikka Jyväskylästä tulossa. Lisäksi niillä on Kotipizza siinä samassa yhteydessä ja trampoliinit pihalla. Että ihan poikkeamisen arvoinen paikka. Tästähän taisikin tulla varsinainen Jari-Pekan mainos...

Saunassa käytiin tietysti molempina iltoina. Ja uimassa. Ensimmäisellä kerralla vesi tuntu niin kylmältä, että meinas taju lähteä. Sitten siihen tottu eikä se ollut enää niin paha. Ihanan viileeltä vaan tuntu. Kyllä järvessä on mukava uida! Saunassa oli parhaimmillaan 110 astetta. Siinä ei enää viittiny löylyä heittää lisää... Grillimakkaraakin tuli vedettyä molempina iltoina ja sitten ajoissa nukkumaan. Tulipa nukuttua kerrankin kunnolla.

Mä poimin myös puolukoita innoissani mökin tontilta varmaan tunnin verran. Iskä sitten katto niitä puolukoita saunan jälkeen ja sano, että ne on kunnolla kypsiä vasta parin viikon päästä... Mun kaupunkilaislapsen silmin ne näytti ihan kivan punasilta... Pakko ne on kuiteski syödä, kun on kerätty :)

Mä voisin lähteä mökille uudestaan vaikka ens viikonlopux, mutta perhe ei vaikuta niin innostuneelta. Pitää yrittää puhua ne ympäri jotenkin. Tai sitten lähteä yksin. Mutta siitä vois kyllä tulla tylsää. Vaikka on kiva viettää laatuaikaa ittensä kanssa, niin liika on aina liikaa.