Kerrankin katsoin kunnolla noita ylläpidon tiedotuksia ja huomasin, että käyttämäni sivupohja poistuu kokonaan käytöstä jossain välissä. Olisi se vaihtunut automaattisestikin joksikin muuksi, mutta ajattelin jo nyt itse vaihtaa sen, ettei tule sitten mitään hässäkkää. Ja vaihto näyttää onnistuneen.

On muuten aika voitonriemuinen olo. Vähemmän ihana naapurimme on nyt muutaman kerran valittanut meille, kun väliaitamme tekee mutkan hänen puolelleen. Hän on sanonut, että osa heidän pihaansa on aidan meidän puolella ja he maksavat siitä kuitenkin kiinteistöveroa. Olemme siis samaa taloyhtiötä.

Pari päivää sitten hän oli laittanut postilaatikkoomme lapun, johon oli laskenut, paljonko he ovat maksaneet siitä pläntistä veroa kuuden vuoden aikana. Summa oli huimaavat 16,61 euroa. Eli noin 3 euroa per vuosi. Ymmärrän kyllä, että ei tässä rahasta ollut kyse vaan periaatteesta.

Me sitten tutkittiin tontin piirustuksia kotona ja niiden perusteella näytti, että aita onkin 20-40 senttiä liikaa meidän puolellamme alkuosastaan. Mietimme, että jos se onkin rakennettu aluksi väärään kohtaan ja huomattu puolivälin jälkeen tämä virhe.

Halusin lopullisen selvyyden asiaan, joten soitin tänään asuntomme edelliselle omistajalle. Hän sanoi, että aita tekee mutkan juuri siksi, että se rakennettiin alunperin väärään kohtaan, mutta koko aitaa ei haluttu sen takia purkaa. Kiinteistöveron asuntokohtainen osuus taas on laskettu mittaamalla alat pihalla mittanauhan kanssa. Ei siis siitä tonttipiirustuksesta, jossa aita on piirretty suoraksi. Eli aita on aivan missä pitääkin ja me ollaan maksettu kiinteistöveroa juuri niin paljon kuin pitääkin. Ja naapurin setä oli totaalisen väärässä.Kieli ulkona Edellinen asukas vielä sanoi, että hänellä oli niin hirveä vääntö siitä aidan paikasta silloisten asukkaiden kanssa, että senttiäkään heidän tontistaan ei varmasti ole meidän puolella aitaa.

En tiedä, pitäisikö mun kirjoittaa faktat paperille ja laittaa naapurin postilaatikkoon. Vaiko odottaa yhtiökokoukseen ja kertoa asia suullisesti. Paperille sen tiedon saisi nopeammin perille ja saisin selkeämmin ne asiat siihen. Puhelimitse en aio selvitystä tehdä. On nimittäin sen verran vaikeaselkoinen ja ärsyttävä äijä, että en halua puhua sen kanssa yhtään enempää kuin on pakko.

Sitä mä en ymmärrä, että jos sillä äijällä ei ole ton enempää tietoa asiasta, niin miksi se rupeaa natkuttamaaan heti meille ja vaatimaan omaa osaansa. Joka ei siis faktojen mukaan ole edes sen osa. Ottaisi ensin selvää asioista ja tulis sitten vasta sanomaan. Nyt mä en enää pysty ottamaan tosissaan mitään sen valituksia.

Ja asiasta kolmanteen. On sen verran hienon näköinen keli ulkona (näin työpaikan ikkunoiden läpi katsottuna), että laitetaan sen kunniaksi tähän ihana talvinen kuva Vuokatista viime maaliskuulta.