Harrastettiin tytön kanssa tänään oikeen kyldyyriä. Ensin käytiin kirjastossa. No okei, lastenosastolla käytiin, että se ei ollut niin kulttuuria. Tai onhan se lasten kulttuuria. Lainattiin neljä kirjaa; Melukylän lapsia ja sen sellasta. On sitten mitä mökillä lukea.

Sen jälkeen mentiin Tapanilaan Galleria Viileä Punaiseen (en tiedä, miten tuo nimi pitäisi taivuttaa joten se on nyt noin). Siellä oli ns. kierrätystaidetta. Eli taiteilija oli tehnyt tauluja ja ns. veistoksia kaikenlaisesta roinasta. Pidin monesta niistä teoksesta. Ne oli oivaltavia, varsinkin ne nimet oli hauskoja. Siitä tuli itellekin vähän inspistä, että vois kerätä rojuja kotoota johonkin laatikkoon. Sitten kun olis enemmän aikaa ja hyvää liimaa, vois yrittää väsätä niistä jotain ihan omaksi iloksi. Ja kirppareilta varmaan saa ostettua kaikenlaista pikkuroinaa / vanhoja leluja edullisesti. Perjantaina siellä galleriassa olis Taiteiden yöhön liittyvä lasten tapahtuma. Askartelua ja kasvomaalausta. Sinne vois kyllä mennä, jos vaan ollaan tultu takasin mökiltä.

Korkeakulttuurin jälkeen oli vuorossa kulinaarista kulttuuria. Haettiin kiinalaista ruokaa kotiin mukaan, kun ylenpalttinen kulttuurisuus oli tuonut kiljuvan nälän. Isännän piti tehdä ruokaa, mutta vasta illalla. Se oli taas hakkauttamassa käteensä uutta kuvaa. Kymmenen vuotta se mietti, että pitäisikö ottaa tatuointi. Välillä jo hylkäsikin ajatuksen. Meni sitten kuitenkin ottamaan ensimmäisen. Ja toisen. Ja kolmannen jne. Tai itse asiassa sillä on toisessa kädessä sellasta jatkettua kuvaa. Eli siihen tulee aina kerrallaan yksi juttu lisää. Toisessa kädessä on kaks kuvaa. Mä en edes tiedä, montako kertaa se on yhteensä nyt käynyt siellä tässä noin puolentoista vuoden sisällä. Mutta en valita. Omia rahojaan käyttää ja hienojahan ne kuvat  on. Sit mä rupeen huolestumaan, jos se menee tatuoimaan koko selkänsä ja jatkaa siitä jalkoihin ja kaulaan...

Mutta nyt pakkaamaan vaatteita mukaan mökille. Gepsi pitää myös ottaa. Sieltä sais lähistöltä bongattua kolme kätköä nääs nimittäin :)