Luin safkiksella lehtijuttua miehestä, joka oli kirjoittanut kirjan arkiähkystä. Siis siitä, että kuinka ihmisillä on arki täynnä kaikkea ja kulutetaan aikaa telkkarin kattomiseen ja muuhun ei niin tärkeään toimintaan vaikka ei välttämättä edes haluttaisi.

Pointtina siinä oli se, että pitää miettiä tarkkaan, mitkä on ne asiat jotka on itselle tärkeitä ja joita haluaa tehdä. Ja sitten minimoida muuta asiat arjesta. Kannattaa myös tehdä selkeät rutiinit usein toistuvista asioista, että arki sujuu helposti ja suht nopeasti. Etukäteissuunnittelu myös nopeuttaa ja helpottaa kuulemma paljon. Siis ihan vaikka, että mitä kautta on kätevin ajaa/kävellä johonkin paikkaan.

Muhun jotenkin kolahti se juttu. Oon kai ittekseni jo pyrkinyt vähän tuollaiseen yksinkertaistukseen. En esim. pyöri huvikseni kaupoissa kattelemassa, josko löytyisi jotain ostettavaa. Mainoksia meille ei tuu enää ollenkaan. Erittäin hyvä keino muuten säästää rahaakin Nauru Eikä tuota aikaa arki-illoissa ole niin paljoa, että olisi mukavaa jos sen tuntis riittävänkin johonkin. Siis muuhun kun sohvalla huokailuun ja telkkarin tuijottamiseen. Lisäksi oon yrittänyt päästä kotona ylimääräsistä tavaroista eroon, mutta niitähän riittää vieläkin. Ja vielä pitäisi hioa arkirutiineja, että jäisi aikaa tärkeämpiin asioihin. Kuten esim. geokätkentään, lukemiseen ja ehkä jopa askarteluun. Television kattomisen voi helposti jättää vähemmälle. Mun suosikkisarjat on Lost ja Täydelliset naiset. Muuta katon, jos satun olemaan telkkarin ääressä. No nyt pitää tietty kattoa sunnuntaisin Tanssii tähtien kanssa. Mut siihen aikaan sitä jotenkin luonnollisesti onkin kotona ja telkkarin ääres.