Nyt on takana muutamia öitä uudessa kodissa. Kyllä on koti mieluinen, vaikka kaikki onkin vielä ihan vaiheessa. Huonekalut on paikoillaan, paitsi että meillä ei vielä ole kirjahyllyä takkahuoneessa, kirjahyllyä tytön huoneessa, työpöytää työhuoneessa eikä nojatuolia meidän makkarissa. Mutta ne hankitaan kun ehditään. Sen sijaan meillä on työkaluja pitkin kämppää ja tyhjiä laatikoita. Täysiä laatikoita taas on autotallissa vielä noin 20 jäljellä. Sisältä löytyy kaikki, mitä tarvitsee välttämättä asumiseen ja olemiseen, mutta olisi se kiva saada nuo loputkin laatikot sisään ja purettua.

Mä en vieläkään osaa oikein uskoa, että nyt me ihan oikeesti asutaan siellä. Aamut tuntuu ihan oudoilta, kun ei ole tullut vielä niitä aamurutiineja. Ja sitten kun on tilaa ympärillä joka huoneessa, niin se on kanssa outoa. Aikasemmin esmes meidän makuuhuoneet on olleet aika pieniä. Nyt tyttö ei halunnutkaan sitä isointa huonetta itelleen (mikähän sitäkin vaivas?) niin meillä on siellä nyt sänky, verhot ja telkkari. Nojatuoli saadaan vielä nurkkaan mun vanhemmilta. Siellä ei ole edes vaatekaappia, kun siinä vieressä on vaatehuone. Näyttäähän se hienolta ja mun efektiseinäkin on nyt oikeen kivan näkönen, mutta tuntuu omituiselta nukkua niin tyhjässä tilassa. Ehkä mun pitääkin muuttaa sinne vaatehuoneen lattialle nukkumaan, niin on kotoisan ahdas olo. Vanhassa kämpässä lisäksi mun puoli sängystä oli kiinni seinässä ja nyt ei ole. Sekin varmana vaikuttaa.

Takkaa ollaan polteltu - vähän liikaakin. Ne puut taitaa olla hieman kosteita, kun koko kämppä tuntuu haisevan savulta. Kiva tuoksuhan se savu on, kun tulee mökkeily mieleen, mutta ei ehkä noin isoina annoksina. Toissapäivänä kun tulin kotiin ja isäntä oli justiin sytyttäny takan, niin haisi ihan palvikinkulle. Sen jälkeen kielsin sitä polttelemasta takkaa pariin päivään. Huomasin just, et mun reppukin haisee ihan savulta. Oikeen kiva.

Nyt pitäis vielä painaa hommia vajaa tunti. Sitten pääsee taas ajelemaan kotiin. Ah. Nyt tuntuu kotimatkakin paljon kivemmalta kun ennen, vaikka on paljon pidempi.