Käytiin eilen pikamatkalla Tallinnassa. Lähdettiin aamulla 8.30 laivalla ja tultiin 19.30 takaisin. Lähdettiin kotoota jo 6.25 bussilla. Jotenkin ei tuntunu kivalta hertätä vapaapäivänä klo 5.45... Bussia piti vaihtaa Helsingissä, mutta se meinas mennä vähän plörinäksi. Onneksi oltiin ajoissa liikenteessä. Satamaan meneviä busseja menee kymmenen minuutin välein. Oltiin bussipysäkillä klo 7 ja mietittiin, että ollaan tosi aikasin satamassa. Laivaan kun pääsee vasta kahdeksalta. No, tuli ensimmäinen bussi -ja ajoi ohi. Se oli jo täynnä ihmisiä. Kului 20 minuuttia ja tuli seuraava -sinne mahtui kolme ihmistä meidän pysäkiltä. Kului viitisen minuuttia ja tuli kolmas - se ei pysähtynyt, vaikka ei ollut edes hirveän täysi. Saatanan saatana! Kello oli puol kahdeksan eli me oltiin paleltu puol tuntia siinä pysäkillä. Meidän onneksi heti perään tuli taksi, joka otti meidät kyytiin ja päästiin satamaan. Loppujen lopuksi ehdittiin siis hyvin laivaan ja päästiin heti aamupalalle. Johan sitä olikin nälkä.

Tallinnassa mentiin Virukeskukseen vähän kiertelemään kauppoja. Ei me monessa keritty käydä, mut sain ostettua kaulakorun ja 2 T-paitaa. Tyttö oli saanut mummilta ja vaarilta matkarahaa ja sijoitti melkeen puolet niistä kahteen kampauspäähän. Nyt se tyytyväisenä tekee niille lettejä ja meikkailee. Muuten ei ahdistanut ihmispaljous, mutta vessajonossa meinas mennä usko. Satuttiin reissuun samaan aikaan, kun siellä oli tanssi-ja laulujuhlat. Esiintyjiä oli vajaa 30.000 ja siihen vielä "kisaturistit" lisäksi. Yllättävän vähän se hankaloitti meidän reissua. Mä luulin, että siellä ei suunnilleen mahdu kulkemaan eteenpäin.

Virukeskuksesta käveltiin vanhaan kaupunkiin. Meillä oli tietty ravintola mielessä, työkaverin suosittelema italialainen. Oltiin siellä varmaan kahden jälkeen ja se oli aivan tyhjä. Kun käveltiin sisään, henkilökunta katto yllättyneen näköisenä meitä. Luultavasti oltiin päivän ekat asiakkaat Nauru Ravintola oli hieno ja ruoka hyvää. Lista oli aika suppea ja ne oli oikeesti hienompia ruokia. Siellä piti jopa puhua lontoota. Joko ne ei osanneet tai ei halunneet puhua suomea. Sama se mulle, mä puhun töissä joka päivä englantia että ei tuota mitään ongelmia. Me otettiin kaikille ravioleja. Kun annokset tuli pöytään, ne työllisti hetkellisesti kaikki kolme tarjoilijaa. Yksi väänsi isosta myllystä mustapippuria lautaselle, yksi tarjosi leipää ja yksi raastoi parmesaania lautaselle. Melko hienoa! Ruoan jälkeen käytiin tytön kanssa vessassa ja mä en ole ikinä käynyt niin hienossa vessassa. Siel oli tummaa kivilaattaa eikä ollut normaaleja lavuaareja. Sekin oli tummaa kiveä ja vesi valui kivilaatan päälle. Sen tarkoitus oli varmaan peittää se ritilä. Hyvä ettei jääty asumaan sinne vessaan...

Ravintolasta lähdettiin hitaasti käpöttämään laivaa kohti. Mä olin aatellut, että meillä on runsaasti aikaa ja keretään käymään vielä loikoilemassa puistossa, mutta ei taaskaan päästy sinne asti. Ensi kerralla mä  jätän shoppailun väliin, meen heti sinne puistoon ja katon sen jälkeen mihin aika riittää. Matkalla laivalle käytiin kunnon suomituristien tapaan viinakaupassa. Mun piti ostaa yksi hanapakkaus punkkua, mut ne oli niin halpoja että ostinkin kaksi. Pitää ostaa kun halvalla saa...

Laivalla naureskeltiin, kun osa ihmisistä oli päissään kun ankat. Mehän ei tietenkään oltu. Oli kiva moralisoida toisia, kun oli ite selvinpäinKieli ulkona Joskus on tullu itekin kännättyä siellä, mutta ikinä en oo kyllä talutettavassa kunnossa ollu. Suomen päässä satamaa mahduttiin (yllättäen) bussiin ja meidän kylän bussikin lähti heti, kun päästiin sisään. Kyllä väsytti kotona, mutta piti vähän maistaa toista punkkua. Yhdeltätoista oli pakko luovuttaa ja mennä nukkumaan. Rankkaa tuo matkailu, mutta kivaa.