Onpas vierähtänyt aikaa viime päivityksestä. Sen verran tuottanut hommaa muuton jälkimainingit ja joulu. Tänä jouluna tuntuu, että kaikki on ihan kiireessä hommattua. Ja onhan ne: jos ennen oon aloittanut homman valmistelun suunnilleen marraskuun alussa niin tänä jouluna alotin kuukauden myöhemmin. Kaikki on kuitenkin saatu tehtyä ja ne mitä ei oo, saa jäädäkin. Meidän joulusiivous oli tänä vuonna yhtäkuin talon imurointi viime sunnuntaina. Silloin myös kannettiin kuusi sisään. Maanantaina ostin hyasintteja ja viimeiset lahjat. Aivan hirveetä oli käydä Jumbossa. Ihan liikaa ihmisiä. Tiistaina saatiin koristeltua kuusi. Eilen ostin kinkun. Eihän me joulua kotona vietetä, kun mennään mummolle, mutta kinkku pitää aina olla. Saa sitten aamupalalla laittaa sitä vaaleen leivän päälle. Siihen vielä sinappia niin voi että on hyvvee!

Toisaalta on ihanaa, että on olemassa joulu. Että vuoden pimeimpänä aikana on juhla, johon kuuluu syömistä ja valoa ja iloa. Mutta toisaalta: onhan se ihan hullua valmistautua pari kuukautta juhlaan, joka on muutamassa päivässä ohi. Se on kuitenkin aika lyhyt aika, jos koko vuotta ajattelee. Mutta en valita. Syöminen on ihanaa, jos onnistuu välttämään ylensyönnin. Punaviini on ihanaa. Kynttilät on ihania ja joulusauna se vasta ihana onkin. Lahjat ei oo enää niin se juttu meille aikuisille, mutta meidän tyttöhän on intoillut niitä jo muutaman viikon. Mummi ja vaari on ostanu sille kymmenen lahjaa, jotka taitaa kaikki olla jotain leluntapasia. Ihan sairasta. Meiltä tyttö saa kaulaliinan (jonka justiin sain kudottua valmiiksi töissä...), kameran (meidän vanha, mutta erittäin toimiva pieni digikamera), lasten englannin sanakirjan ja ison paketin Geishaa. Mä en oikein lelujen ostamisesta perusta, kun niitä on jo huone täynnä. Isännän kanssa sovittiin, että ei tänäkään jouluna osteta toisillemme lahjoja. Justiinhan me saatiin toisemme toukokuussa  Eipä sitä paljon muuta voi enää lahjaksi toivoa...

Multa on hiukkasen joulumieli kateissa, on ollut koko ajan. Johtuu varmaan tästä kiireestä. Oon yrittänyt kuunnella Jouluradiosta joululauluja ja pipareita on leivottu sekä torttuja. Ei se vaan tule joulumieli väkisin. Mä luulen, että tänä iltana kun saa lahjat pakattua ja saa istahtaa rauhassa sohvalle, silloin se joulumieli iskee. Sitä odotellessa toivotan kaikille oikein ihanaa ja rentouttavaa joulua!